18 01 2009

TIĞ İŞİ ŞIK BİR BERE...

Sany1974
    Yine bir bere modeli getirdim sizlere. Bu berenin yapılışını arkadaşım Funmak  istemişti, resimlerle aşama aşama anlatmaya çalıştım. Umarım başarılı olurum, kolay gelsin canım..
Sany1935Sany1930

    Haydi başlıyoruz, 6 zincir çekip  birleştirdim, içine 20 tane üçlü trabzan yaptım. İkinci sıra 2 trabzan yaptım, aralardaki uzun çubuklar için tıgımın başına ip dolayarak alttaki trabzanın ön yüzünden  (resimdeki gibi) fıstık yapar gibi tek seferde çekip kapattım. Tekrar 2 trabzan 1 uzun cubuk, bu şekilde devam ettim.
Sany1937Sany1940
    Berenin her sırasında aralardaki trabzanlar artarak devam edicek.
Sany1941Sany1943
    Uzun çubukların arasındaki trabzan 7 tane olunca, berenin en can alıcı noktasına modellerin kuruluşuna geliyoruz da, buraları nasıl anlatırım onu bilemiyorum. Artık bundan sonrası resimlere kalıyo, 12 tane küçük tepecikler yapıcaz( başka bi isim bulamadım) Kısadan uzuna dogru 3tane tekli trabzanlar yapalım, 1 zincir çekelim uzundan kısaya dogru 3trabzan daha yapalım, ilk tepecik hazır. Resmi takip ederek tepecikleri tamamlayın.
Sany1947Sany1951
    Modelin ikinci sırasını yapıyoruz.
Sany1952Sany1953
    Resimleri takip ederek devam ediyoruz.
Sany1954Sany1955
    Üçüncü sıraya geldik, umarım sorun yok, resimlerden bakarak yapabiliyoruz.
Sany1956Sany1960
Berenin model kısmı bitti, şimdi uç kısmına geçelim.
Sany1962Sany1967
    Üçlü zincirleri çektik, üçlü trabzanları yaptık ve sıkı iğneye geçtik. 3tana sıkıiğne yapalım, üçünçü sıkı iğnenin yanına tekrar bitane daha yapalım ki beremizin uç kısmı dar olmasın.
Sany1968Sany1972
   Berenin uç kısmının sıkı iğnesini istediginiz kadar yapabilirsiniz, ben 3 sırada bitirdim. İşte beremiz hazır, iyi günlerde sıcacık giymeniz dilegiylee...Buda benim berem, onuda göstereyim dedim. Her renkten çok şık oluyor, hepinize kolay gelsinn....

296
0
0